Translate

неделя, 28 октомври 2012 г.

Жабешки бутчета, задушени в сос от бяло вино

време на приготвяне:
150 min
брой порции:
3
трудност:
трудна
Рецепта за жабешки бутчета – един от най-известните деликатеси на френската кухня.
Описание на продукта
френски запържени жабешки бутчета с магданоз
30 жабешки бутчета
1 лимон
300 мл бяло сухо вино
30 мл светла бира
20 мл сметана
100 г масло
суров жълтък
100 г пшенично брашно
2 скилидки чесън
2 глава лук
нарязана връзка магданоз
сол и пипер
Начин на приготвяне
  • Полейте с бира жабешките бутчета поставете в тенджера, отцедете след два часа.
  • След това оваляйте бутчетата в брашното. В загрятата мазнина от разтопеното масло поставете лука и чесъна, добавяйки постепенно жабешките бутчета. Така пържете около 10 минути, внимавайки да не изгорите бутчетата. Подправете на вкус, след това добавете бялото вино и задушете за още 10 минути.
  • Разбийте жълтъка и смесете заедно със сметаната. С така получения сос полейте бутчетата в тенджерата. След това добавете лимоновия сок и магданоза.

Начин на сервиране::Бутчетата се сервират полети със соса, в който са се задушаваli

Няма коментари: