Translate

неделя, 28 октомври 2012 г.

Копринен шоколадов пай От: ДЖУЛИЯ ЧАЙЛД

gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина


Оцени:  
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Категория: Десерт
Националност: Франция gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Повод:

gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина 30 мини шоколадови вафлички
2 с.л. нарязани фурми без костилка
2 супени лъжици вода
1 супени лъжици масло
1 супена лъжица сварено кафе
1 супена лъжица вода
1 1/2 чаена лъжичка желатин
1 голямо яйце
1/2 чаша прясно мляко с 1% масленост
8 супени лъжици кафява захар
1/3 чаша неподсладено какао на прах
60 гр черен шоколад без добавена захар
1 1/2 чаена лъжичка ванилия
1 яйчен белтък
Шоколадови стърготини
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина Загрейте фурната до 160 C. Подмажене кръгла форма за печене с диаметър около 22 см.
За вафлената подложка: Смесете вафлите и фурмите и ги нарежете на ситно с кухненски робот. Добавете вода и масло и отново смесете с процесора, докато стане леко влажна смес. Покрийте със сместа равномерно дъното на тавичката и притиснете добре към ръбовете. Печете за 10 мин, след което извадете и оставете да изстине напълно.
За плънката: Смесете кафето и водата в малка купа. Добавете желатина и оставете да омекне. Разбийте яйцето, млякото, 3 супени лъжици кафява захар и какаото в малка тенджера, докато стане гладка смес. Сложете на котлона на слаб огън при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти - около 5-7 минути. Не позволявайте сместа да завира. Махнете от котлона и добавете сместа с желатина, разбъркайте, докато се разтвори напълно. Добавете шоколада и ванилията и бъркайте, докато шоколадът се разтопи. Оставете настрани да изстине на стайна температура - за около 30 минути.
Разбийте белтъка на пяна и постепенно добавете 5 супени лъжици кафява захар, разбийте, докато стане плътен крем.
Разбъркайте белтъка в шоколадовата смес, като добавяте лъжица по лъжица. ОИзсипете шоколадовата смес върху изпечената вафлена подложка и оставете в хладилник за 3 часа, без да покривате. Поръсете с настърган шоколад при сервиране. Може да добавите и разбита сметана.

Няма коментари: