|
|||||||
30 мини шоколадови вафлички 2 с.л. нарязани фурми без костилка 2 супени лъжици вода 1 супени лъжици масло 1 супена лъжица сварено кафе 1 супена лъжица вода 1 1/2 чаена лъжичка желатин 1 голямо яйце 1/2 чаша прясно мляко с 1% масленост 8 супени лъжици кафява захар 1/3 чаша неподсладено какао на прах 60 гр черен шоколад без добавена захар 1 1/2 чаена лъжичка ванилия 1 яйчен белтък Шоколадови стърготини |
|||||||
Загрейте фурната до 160 C. Подмажене кръгла форма за печене с диаметър около 22 см. За вафлената подложка: Смесете вафлите и фурмите и ги нарежете на ситно с кухненски робот. Добавете вода и масло и отново смесете с процесора, докато стане леко влажна смес. Покрийте със сместа равномерно дъното на тавичката и притиснете добре към ръбовете. Печете за 10 мин, след което извадете и оставете да изстине напълно. За плънката: Смесете кафето и водата в малка купа. Добавете желатина и оставете да омекне. Разбийте яйцето, млякото, 3 супени лъжици кафява захар и какаото в малка тенджера, докато стане гладка смес. Сложете на котлона на слаб огън при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти - около 5-7 минути. Не позволявайте сместа да завира. Махнете от котлона и добавете сместа с желатина, разбъркайте, докато се разтвори напълно. Добавете шоколада и ванилията и бъркайте, докато шоколадът се разтопи. Оставете настрани да изстине на стайна температура - за около 30 минути. Разбийте белтъка на пяна и постепенно добавете 5 супени лъжици кафява захар, разбийте, докато стане плътен крем. Разбъркайте белтъка в шоколадовата смес, като добавяте лъжица по лъжица. ОИзсипете шоколадовата смес върху изпечената вафлена подложка и оставете в хладилник за 3 часа, без да покривате. Поръсете с настърган шоколад при сервиране. Може да добавите и разбита сметана. |
Translate
неделя, 28 октомври 2012 г.
Копринен шоколадов пай От: ДЖУЛИЯ ЧАЙЛД
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар