Translate

четвъртък, 25 октомври 2012 г.

Понички


Продукти за тестото:
2 с. лъж захар
40 гр. масло
1/2 ч. чаша топло прясно мляко
1/2 к. мая
2 яйца
1 щ. сол
ванилия
брашно
Замесваме тесто с 500-те грама брашно(всъщност е колкото поеме, за да стане меко тесто), едната ванилия, щипката сол, 2-те яйца,маята, 100мл прясно мляко,40-те грама масло и 2-те супени лъжици захар, като:
-разтваряме маята в топличкото прясно мляко, заедно с двете лъжици захар и щипката сол
-правим кладенче в брашното, в което счупваме двете яйца, добавяме мекото масло, ванилията и разтворената мая
-замесваме меко тесто и оставяме да втаса



След като тестото втаса, разточваме на кора, дебела около 1 см. С чаена лъжичка слагаме от истиналия крем на купчинки на растояние една от друга върху половината площ от кората. Загръща се и с чаша се отрязват поничките. Изчакваме около 10 мин. и  изпържваме  във фритюрник. Готовите понички отцеждаме върху салфетка и наръсваме с пудра захар. Както пише Ина, пърженето е кратко и почти не попива никаква мазнина. Станаха много меки и невероятно вкусни!






Няма коментари: