Translate

неделя, 28 октомври 2012 г.

Marine salmon - маринована сьомга със салата от леща

Рецепта за маринована сьомга със салата от леща.
Описание на продукта
Marine salmon – морските дарове играят важна роля във френската кухня. Маринованата сьомга не е само здраве, но също така и невероятно вкусово усещане.
орнжева сьомга в марината с жълт лимон върху бяла чиния
Оценка на потребителите:
Невероятна
Съставки
100 г зелена леща
3 парчета почистена от кости прясна сьомга
1 глава лук
½ моркови нарязани на кубчета
1 скилидка чесън
3 зърна черен пипер
дафинов лист

Сос:
1 ½ лъжица соев сос
1 лъжица олио
щипка настърган джинджифилов корен
щипка уасаби на прах
дребен лук нарязан на кубчета

Марината:
половин чаша вода
сок от ¼ лимон
половин чаша светъл соев сос
щипка настърган джинджифилов корен
счукана скилидка чесън
Начин на приготвяне
  • Съставките на маринатата се смесват, поливаме с тях сьомгата и оставяме в хладилника за няколко часа.
  • Лещата се вари със зърната пипер, чесъна и дафиновия лист, към края на варенето посоляваме. След сваряване лещата не трябва да се е размекнала.
  • Морковите се бланшират във вряла вода, отцеждат се, а след това се охлаждат в студена вода за да не се размекнат.
  • Лещата внимателно се смесва с морковите, лука и соса. Оставяме за по-дълго време, за да се смесят всички вкусове.
  • Изваждаме сьомгата от маринатата, подсушаваме и режем на много тънки филийки.

Начин на сервиране:Наредете филийките сьомга на тънък слой върху чинията, а върху тях посипете салатата от леща.

Няма коментари: