Рецепта за маринована сьомга със салата от леща.
Описание на продукта
Marine salmon – морските дарове играят важна роля
във френската кухня. Маринованата сьомга не е само здраве, но също така и
невероятно вкусово усещане.
Оценка на потребителите:
Съставки
100 г зелена леща
3 парчета почистена от кости прясна сьомга
1 глава лук
½ моркови нарязани на кубчета
1 скилидка чесън
3 зърна черен пипер
дафинов лист
Сос:
1 ½ лъжица соев сос
1 лъжица олио
щипка настърган джинджифилов корен
щипка уасаби на прах
дребен лук нарязан на кубчета
Марината:
половин чаша вода
сок от ¼ лимон
половин чаша светъл соев сос
щипка настърган джинджифилов корен
счукана скилидка чесън
3 парчета почистена от кости прясна сьомга
1 глава лук
½ моркови нарязани на кубчета
1 скилидка чесън
3 зърна черен пипер
дафинов лист
Сос:
1 ½ лъжица соев сос
1 лъжица олио
щипка настърган джинджифилов корен
щипка уасаби на прах
дребен лук нарязан на кубчета
Марината:
половин чаша вода
сок от ¼ лимон
половин чаша светъл соев сос
щипка настърган джинджифилов корен
счукана скилидка чесън
Начин на приготвяне
- Съставките на маринатата се смесват, поливаме с тях сьомгата и оставяме в хладилника за няколко часа.
- Лещата се вари със зърната пипер, чесъна и дафиновия лист, към края на варенето посоляваме. След сваряване лещата не трябва да се е размекнала.
- Морковите се бланшират във вряла вода, отцеждат се, а след това се охлаждат в студена вода за да не се размекнат.
- Лещата внимателно се смесва с морковите, лука и соса. Оставяме за по-дълго време, за да се смесят всички вкусове.
- Изваждаме сьомгата от маринатата, подсушаваме и режем на много тънки филийки.
Начин на сервиране:Наредете филийките сьомга на тънък слой върху чинията, а върху тях посипете салатата от леща.
Няма коментари:
Публикуване на коментар