Translate

понеделник, 22 октомври 2012 г.

Телешко по бургундски на Джулия Чайлд

170гр. бекон
1 с.л. зехтин или друго растително олио
Около 1400гр телешко, нарязано на 5см кубчета
1 морков, нарязан на колелца
1 лук, нарязан
1 ч.л. сол
¼ ч.л. черен пипер
2 с.л. брашно
3 чаши плътно, сухо червено вино, например Кианти (използвах мерло)
2 до 3 чаши кафяв телешки бульон
1 с.л. доматено пюре
2 скилидки чесън, смачкани
½ ч.л. мащерка
Натрошен Натрошен дафинов лист
Кожата от бекона, бланширана (аз това го пропуснах)
18 до 24 малки цели лукчета, бланширани
400-500 гр гъби, нарязани на четвъртинки, бланширани в масло
Клонки магданоз

Няма коментари: