Translate

вторник, 30 октомври 2012 г.

Лимонадена питка


1 кг. брашно
1 бутилка лимонада/швепс (от малките)
1 пакетче мая
сол
1 с.л. олио
1 с.л. захар
1 белтък
вода колкото поеме (околко 200 мл)
Пресяваме брашното 3 пъти, правим в него кладенче, слагаме в него безалкохолното, маята, солта, захарта , олиото, белтъка и водата, замесваме меко тесто, намазняваме си ръцете, отново измесваме тестото и го оставяме да втаса. Разделяме го на едри топчета, слагаме едно в центъра на тавата, а другите нареждаме около него в кръг, намазваме ги с 1 жълтък разбит с 1с.л. вода, печем в предварително загрята фурна до добиване на златист цвят, по желание можем да я поръсим с настърган кашкавал.

Няма коментари: