Translate

неделя, 28 октомври 2012 г.

Салата Никозия От: ДЖУЛИЯ ЧАЙЛД

gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина


Оцени:  
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Категория: Салата
Специални:


gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина 1 голяма маруля, измита и изсушена
450 гр зелен боб, сварен
1 1/2 с.л. смлян дребен лук
1/2 до 2/3 чаша винегрет
Сол и прясно смлян черен пипер
3-4 зрели червени домата, нарязани на клинове (или 10-12 чери домати, разполовени)
3-4 картофа, обелени, нарязани и сварени
170 гр риба тон от консерва в зехтин
6 твърдо сварени яйца, обелени и разполовени
1 кутия филе аншоа
1/3 чаша малки черни маслини
2-3 супени лъжици каперси
3 супени лъжици прясно смлян магданоз
 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина Подредете листа от маруля в голям поднос или в плитка купа. Малко преди сервиране разбъркайте зеления боб с дребния лук, няколко супени лъжици винегрет, сол и черен пипер. Поръсете доматите с лъжица винегрет.
Поставете картофите на купчинка в центъра на подноса и разпръснете отстрани на купчинки фасула
доматите и рибата тон на определено разстояние. Обкръжете подноса с половинките сварени яйца, като върху всяко поставите по една рибка аншоа. Поръсете всичко с още винегрет, пръснете отгоре маслини, каперси и магданоз и сервирайте.
 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Няма коментари: