|
1 хубав селски хляб, нарязан на филийки с дебелина от 2 см
1 скилидка чесън
зехтин за подмазване на тигана и за дресинг на доматите
зрели домати, обелени и нарязани на кубчета
пресни листа босилек, накъсани или нарязани на парчета
сол и черен пипер на вкус
по желание: фино настърган пармезан
|
|
Смесете кубчетата домати и накъсания босилек. Поръсете
със зехтин и разтръскайте, за да се овкусят добре. Поръсете със сол и
черен пипер - колкото повече сол използвате, толкова повече сок ще
пуснат доматите. Оставете така доматите да се мариноват, докато
приготвяте хляба.
В тиган запечете филийките в малко зехтин от двете страни, докато
добият приятен златист цвят. Махнете филийките от тигана. Отрежете
единия край на скилидката чесън и натъркайте внимателно топлите филии -
така чесънът се разтапя върху хляба. Вместо този метод, ако предпочитате
може да сотирате чесъна в зехтина, в който след това запичате филийките
(но в такъв случай внимавайте да не забравите да извадите чесъна преди
да сложите филийките - в противен случай той ще загори и ще горчи).
Разпределете върху топлите овкусени филийки маринованите домати и
поръсете с пармезан. И се наслаждавайте на соса, който потича по
брадичката ви!
|
|
|
|
|
|
|
|
Няма коментари:
Публикуване на коментар