Translate

неделя, 28 октомври 2012 г.

Брускети с домати От: ДЖУЛИЯ ЧАЙЛД

gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина


Оцени:  
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Категория: Предястие
Специални:


gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина 1 хубав селски хляб, нарязан на филийки с дебелина от 2 см
1 скилидка чесън
зехтин за подмазване на тигана и за дресинг на доматите
зрели домати, обелени и нарязани на кубчета
пресни листа босилек, накъсани или нарязани на парчета
сол и черен пипер на вкус
по желание: фино настърган пармезан
 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина Смесете кубчетата домати и накъсания босилек. Поръсете със зехтин и разтръскайте, за да се овкусят добре. Поръсете със сол и черен пипер - колкото повече сол използвате, толкова повече сок ще пуснат доматите. Оставете така доматите да се мариноват, докато приготвяте хляба.
В тиган запечете филийките в малко зехтин от двете страни, докато добият приятен златист цвят. Махнете филийките от тигана. Отрежете единия край на скилидката чесън и натъркайте внимателно топлите филии - така чесънът се разтапя върху хляба. Вместо този метод, ако предпочитате може да сотирате чесъна в зехтина, в който след това запичате филийките (но в такъв случай внимавайте да не забравите да извадите чесъна преди да сложите филийките - в противен случай той ще загори и ще горчи).
Разпределете върху топлите овкусени филийки маринованите домати и поръсете с пармезан. И се наслаждавайте на соса, който потича по брадичката ви!
 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина




 




Няма коментари: