|
|||||||
5-6 големи ябълки златна превъзходна - обелени, почистени от семките в сърцевината и нарязани на половина 2 супени лъжици масло 3/4 чаша захар половин пакет (250 гр) бутер тесто |
|||||||
Загрейте фурната до 220 градуса С. Поставете ябълките в плоска форма за пай (керамична или от йенско стъкло), покрийте и поставете в микровълнова фурна на висока степен за 7 минути. Междувременно в кръгла тавичка за печене на котлона разтопете маслото. Добавете захар и гответе около 5 минути, като разбърквате често, докато добие тъмен цвят. Махнете от котлона (карамелът ще продължи да потъмнява). Преместете ябълките от формата за пай в тигана с карамелизираната захар, като ги потапяте откъм плоската страна (където са отрязани), така че хубаво да се покрият с карамел първо от тази страна. След това подредете ябълките по дъното на тавичката, така че да покрият дъното в един слой. Върху леко набрашнена повърхност разгърнете лист бутер тесто. Сгънете всеки ъгъл на бутер тестото около 5 см и натиснете надолу, за да оформите осмоъгълник. С леко набрашнена точилка разточете кръг с диаметър около 30 см. Поставете разточеното тесто върху ябълките в тавичката и подпъхнете краищата, така че хубаво да покриете ябълките с тесто. . С нож направете половин санвтиметрови прорези в тестото, така че да може да диша и да излиза парата по време на печене. Пече се 25 минути или докато кората добие златист цвят. Извадете и оставете да поизстине за 10 мин. После обърнете върху голям поднос. Рецепта от филма "Джули и Джулия" |
|||||||
|
Translate
неделя, 28 октомври 2012 г.
Бърза торта Татен От: ДЖУЛИЯ ЧАЙЛД
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар