Translate

неделя, 28 октомври 2012 г.

Бърза торта Татен От: ДЖУЛИЯ ЧАЙЛД

gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина


Оцени:  
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Категория: Десерт
Националност: Франция gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Време за приготвяне: 30-60 мин.
Обработка: На фурна

gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина 5-6 големи ябълки златна превъзходна - обелени, почистени от семките в сърцевината и нарязани на половина
2 супени лъжици масло
3/4 чаша захар
половин пакет (250 гр) бутер тесто
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Загрейте фурната до 220 градуса С. Поставете ябълките в плоска форма за пай (керамична или от йенско стъкло), покрийте и поставете в микровълнова фурна на висока степен за 7 минути.
Междувременно в кръгла тавичка за печене на котлона разтопете маслото. Добавете захар и гответе около 5 минути, като разбърквате често, докато добие тъмен цвят. Махнете от котлона (карамелът ще продължи да потъмнява).
Преместете ябълките от формата за пай в тигана с карамелизираната захар, като ги потапяте откъм плоската страна (където са отрязани), така че хубаво да се покрият с карамел първо от тази страна. След това подредете ябълките по дъното на тавичката, така че да покрият дъното в един слой.
Върху леко набрашнена повърхност разгърнете лист бутер тесто. Сгънете всеки ъгъл на бутер тестото около 5 см и натиснете надолу, за да оформите осмоъгълник. С леко набрашнена точилка разточете кръг с диаметър около 30 см. Поставете разточеното тесто върху ябълките в тавичката и подпъхнете краищата, така че хубаво да покриете ябълките с тесто. . С нож направете половин санвтиметрови прорези в тестото, така че да може да диша и да излиза парата по време на печене. Пече се 25 минути или докато кората добие златист цвят. Извадете и оставете да поизстине за 10 мин. После обърнете върху голям поднос.
Рецепта от филма "Джули и Джулия"
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Няма коментари: