Translate

неделя, 28 октомври 2012 г.

Френска чеснова франзела

на приготвяне:
30 min
брой порции:
4
трудност:
лесна
Рецепта за чеснова франзела - символът на френската кухня!
Описание на продукта
Франзелата – продълговатата питка е един от символите на Франция, а най-вече на Париж. Както Айфеловата кула, виното, баретата или сиренето са станали символ, въпреки че има много разновидности извън Франция. Франзелите са станали известни в много страни из света.
Френска жълта чеснова франзела до бурканче със зехтин
Оценка на потребителите:
Изключителна
Съставки
2 франзели
4 големи скилидки чесън
2 с.л. нарязан магданоз
2 с.л. нарязан босилек
1 чаша настърган кашкавал Чедър, Пармезан или друг твърд кашкавал1 с.л. сол, или по вкус
6 с.л. масло
6 с.л. зехтин
Начин на приготвяне
  • Разбийте хубаво маслото. След това добавете зехтина, нарязания чесън и сол на вкус. Всичко се разбива докато получите маса с еднородна консистенция.
  • Към така приготвената смес може да се добави нарязан магданоз и внимателно да ги объркате.
  • Сега може да разрежете франзелата на половина и всяка част да разрежете до края на 2-3 см филийки. След това трябва да намажете малко от чесновата паста върху филийките, а също така да намажете и повърхността на франзелата.
  • Така приготвената франзели трябва да се обвият отделно в алуминиево фолио, да се поставят във фурната и да се пекат при температура около 180° C за 10-12 минути.
  • След изваждане на франзелата от фурната трябва да отворите фолиото, обилно да ги поръсите с кашкавал, а след това да ги печете във фурната за около 5 минути.
Начин на сервиране:Леко запечените франзели трябва да се извадят от фурната и да се нарежат на по-малки парчета. Франзелите трябва да се сервират на масата докато са горещи.

Няма коментари: