30 min
брой порции:
4
трудност:
лесна
Рецепта за чеснова франзела - символът на френската кухня!
Описание на продукта
Франзелата – продълговатата питка е един от символите на Франция, а
най-вече на Париж. Както Айфеловата кула, виното, баретата или сиренето
са станали символ, въпреки че има много разновидности извън Франция.
Франзелите са станали известни в много страни из света.
Оценка на потребителите:
Съставки
2 франзели4 големи скилидки чесън
2 с.л. нарязан магданоз
2 с.л. нарязан босилек
1 чаша настърган кашкавал Чедър, Пармезан или друг твърд кашкавал1 с.л. сол, или по вкус
6 с.л. масло
6 с.л. зехтин
Начин на приготвяне
- Разбийте хубаво маслото. След това добавете зехтина, нарязания чесън и сол на вкус. Всичко се разбива докато получите маса с еднородна консистенция.
- Към така приготвената смес може да се добави нарязан магданоз и внимателно да ги объркате.
- Сега може да разрежете франзелата на половина и всяка част да разрежете до края на 2-3 см филийки. След това трябва да намажете малко от чесновата паста върху филийките, а също така да намажете и повърхността на франзелата.
- Така приготвената франзели трябва да се обвият отделно в алуминиево фолио, да се поставят във фурната и да се пекат при температура около 180° C за 10-12 минути.
- След изваждане на франзелата от фурната трябва да отворите фолиото,
обилно да ги поръсите с кашкавал, а след това да ги печете във фурната
за около 5 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар