|
за около 3/4 чаша:
3 жълтъка, 2 к.л. лимонов сок, 1/4 ч.л. сол, щипка бял пипер, 100 гр масло (разтопено, докато започне да прави мехурчета)
|
|
Поставете жълтъците, лимоновия сок, солта и пипера в
блендер. Разбийте на висока степен за 30 сек. Отворете блендера и
продължавайки да разбивате на висока степен започнете да изсипвате
разтопеното масло на едри капки. Оставяйте достатъчно време маслото да
се абсорбира от жълтъчената смес. Когато около 2/3 от маслото са излети
при жълтъците, може да ускорите темпото на добавяне на останалото.
Това е типичен френски сос. Наречен е холандес (т.е. холандски), тъй
като се вярва, че е направен като имитация на холандски заради визита на
краля на Нидерландия във Франция.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Няма коментари:
Публикуване на коментар