Translate

събота, 13 октомври 2012 г.

Пълнено пиле със сирене

1 пиле (1,3кг), 150 гр. сирене, 50 гр. кашкавал, 30 гр. масло, червен пипер, подправка за пиле, 100 мл. бира, 1 кг картофи
Маслото се смесва с подправката и червения пипер и се намазва пилето отвътре и отвън. Пълни се с натрошеното сирене и нарязаният на кубчета кашкавал. Отворът се прикрепя добре с клечки за зъби или се зашива, да не изтече плънката. Картофите се белят, нарязват, посоляват и се слагат в тава за печене. Отгоре се слага пилето, налива се бирата, завива се с фолио и се пече на 250 градуса около 1 час. Накрая се маха фолиото и се допича.

Petya Keranova 

Няма коментари: