Translate

неделя, 28 октомври 2012 г.

Шоколадово суфле с банани От: ДЖУЛИЯ ЧАЙЛД

Шоколадово суфле с банани


gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина


Оцени:  
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Категория: Десерт
Националност: Франция gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Време за приготвяне: 30-60 мин.
Обработка: На фурна
 

gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина 3 с.л. захар, плюс допълнително за подготовка на формите за суфле
60 гр полусладко шоколад, едро нарязан
2 чаени лъжички нес кафе
2 чаени лъжички течна есенция ванилии
1/3 чаша неподсладено какао на прах
3 с.л. царевично нишесте
1/4 чаена лъжичка сол
1/2 чаша пюрирани узрели банани (необходим е 1 голям банан)
1/4 чаша кафява захар
1/4 чаша нискомаслено прясно мляко
5 големи яйчни белтъка
пудра захар за поръсване
 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина Загрейте фурната до 180 градуса С. Леко подмажете масло 6 керамични формички за суфле (с вместимост около 170 гр). Поръсете ги със, като след това обърнете дъното, за да се падне излишното.
Разтопете шоколада на водна баня на котлона или в микровълнова. Разтворете нес кафето във ванилията в малка купа.
Смесете какаото, царевичното нишесте и солта в голяма купа. Добавете банановото пюре, кафявата захар и млякото и добре объркайте сместа с миксер. Добавете разтопения шоколад и разтвореното кафе сместа кафе и отново разбийте с миксер.
В чиста и суха купа разбийте белтъците с миксер, докато станат на бял крем с върхове. Постепенно добавете останалите 3 с.л. захар и разбивайте, докато кремът стане още по-гъст. Изсипете 1/4 от разбитите белтъци в шоколадовата смес и разбъркайте добре. Изсипете останалите белтъци и разбъркайте внимателно, но бързо с шпатула .
Разпределете сместа във формичките за суфле. Сложете във фурната и печете, докато суфлето бухне и се запече отгоре, но остане все още меко отвътре - между 15 и 25 мин.
Извадете от фурната и поръсете с пудра захар. Сервирайте веднага.
Рецепта от филма "Джули и Джулия"
 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина



 


 

 


Gastronom.bg

Няма коментари: