Translate

неделя, 28 октомври 2012 г.

Френска лучена супа от Джулия Чайлд От: ДЖУЛИЯ ЧАЙЛД

gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина


Оцени:  
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Категория: Супа
Националност: Франция gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Специални:


: 0
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина2 чаши бяло сухо вино
6 чаши говежди или пилешки бульон
сол и прясно смлян черен пипер
6 топлоустойчиви купи за супа
12 филии франзела
2 чаши ементал, настъргано
3 супени лъжици пармезан, настърган
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина В голям тиган на среден огън разтопете маслото и зехтина заедно. Добавете лука, чесъна и захарта. Запържете до леко оцветяване, като разбърквате от време на време - около 7 минути. Добавете бялото вино и повишете температурата до средно висока, оставете да заври. Върнете градусите на котлона отново до средно и варете още 5 минути. Добавете бульона, повишете температурата до средно висока и оставете да заври. Веднага след появата на балончета отново намалете температурата и оставете да къкри непокрито за около 90 мин.
След това варене може да поставите супата в хладилника, ако ще я сервирате по-късно.
Преди сервиране: стоплете супата (ако е била в хладилника) и я разпределете в 6 купички. Препечете филийките и поставете по 2 над всяка купа. Поръсете всяка порция с 1/3 чаша настърган ементал и 1/2 чаена лъжичка пармезан. Подредете купичките върху хартия за печене на решетката на предварително загрята фурна и печете, докато сиренето се разтопи - около 45-90 секунди.
Сервирайте веднага.

gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина




КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ









2 супени лъжици масло
1/4 чаша зехтин
1.3 кг лук, нарязани тънки резени
2 скилидки чесън, смлени фино

1 чаена лъжичка захар


Няма коментари: