|
2 чаши бяло сухо вино
6 чаши говежди или пилешки бульон
сол и прясно смлян черен пипер
6 топлоустойчиви купи за супа
12 филии франзела
2 чаши ементал, настъргано
3 супени лъжици пармезан, настърган |
|
В голям тиган на среден огън разтопете маслото и
зехтина заедно. Добавете лука, чесъна и захарта. Запържете до леко
оцветяване, като разбърквате от време на време - около 7 минути.
Добавете бялото вино и повишете температурата до средно висока, оставете
да заври. Върнете градусите на котлона отново до средно и варете още 5
минути. Добавете бульона, повишете температурата до средно висока и
оставете да заври. Веднага след появата на балончета отново намалете
температурата и оставете да къкри непокрито за около 90 мин.
След това варене може да поставите супата в хладилника, ако ще я сервирате по-късно.
Преди сервиране: стоплете супата (ако е била в хладилника) и я
разпределете в 6 купички. Препечете филийките и поставете по 2 над всяка
купа. Поръсете всяка порция с 1/3 чаша настърган ементал и 1/2 чаена
лъжичка пармезан. Подредете купичките върху хартия за печене на
решетката на предварително загрята фурна и печете, докато сиренето се
разтопи - около 45-90 секунди.
Сервирайте веднага.
|
|
|
КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ
|
|
|
|
2 супени лъжици масло
1/4 чаша зехтин
1.3 кг лук, нарязани тънки резени
2 скилидки чесън, смлени фино
1 чаена лъжичка захар |
|
Няма коментари:
Публикуване на коментар