|
|||||||
2 супени лъжици масло 2 филета бяла риба, разделени на половина 3/4 чаена лъжичка сол 1/4 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер 1/4 чаша брашно 3/4 чаша готварска сметана настърганата кора на 1/2 лимон 1 супена лъжица лимонов сок 2 супени лъжици прясно нарязан магданоз |
|||||||
В голям тиган разтопете маслото. Поръсете филето с 1/2
чаена лъжичка сол и черен пипер, напудрете го с брашно, като изтупате
излишното. Поставете филето в тигана с маслото и запържете за 2 минути.
Обърнете и запържете и от другата страна за още 2 мин. Махнете филето от
тигана. Поставете в тигана сметаната и лимоновата кора. Оставете да къкри и варете, докато започне да се сгъстява - около 2 минути. Добавете останалата 1/4 чаена лъжичка сол, лимоновия сок и магданоза. Разпределете филето в чинии и залейте всяка порция със соса непосредствено преди сервиране. Препоръки за рибното филе: Рецептата е много подходяща за филе от пъстърва, мерлуза, хек. Подходящо вино: Шардоне Рецепта от филма "Джули и Джулия" |
Translate
неделя, 28 октомври 2012 г.
Рибно филе с лимонов сос От: ДЖУЛИЯ ЧАЙЛД
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар