Translate

неделя, 28 октомври 2012 г.

Рибно филе с лимонов сос От: ДЖУЛИЯ ЧАЙЛД

gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина


Оцени:  
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Категория: Основно блюдо
Националност: Франция gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Специални:

gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина 2 супени лъжици масло
2 филета бяла риба, разделени на половина
3/4 чаена лъжичка сол
1/4 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
1/4 чаша брашно
3/4 чаша готварска сметана
настърганата кора на 1/2 лимон
1 супена лъжица лимонов сок
2 супени лъжици прясно нарязан магданоз
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина В голям тиган разтопете маслото. Поръсете филето с 1/2 чаена лъжичка сол и черен пипер, напудрете го с брашно, като изтупате излишното. Поставете филето в тигана с маслото и запържете за 2 минути. Обърнете и запържете и от другата страна за още 2 мин. Махнете филето от тигана.
Поставете в тигана сметаната и лимоновата кора. Оставете да къкри и варете, докато започне да се сгъстява - около 2 минути. Добавете останалата 1/4 чаена лъжичка сол, лимоновия сок и магданоза. Разпределете филето в чинии и залейте всяка порция със соса непосредствено преди сервиране.
Препоръки за рибното филе: Рецептата е много подходяща за филе от пъстърва, мерлуза, хек.
Подходящо вино: Шардоне
Рецепта от филма "Джули и Джулия"

Няма коментари: