За 6 човека. Приготвяне: 30 мин. Печене: 30 мин. Престояване: 2 часа
Традиционният френски лимонов сладкиш с целувки: За тестото: 125 г брашно 75 г захар 60 г масло + 20 г за формата 1 жълтък 1 пак ванилия 1 щипка сол За гарнитурата 1 лимон, 8 cл лимонов сок 300 г захар 5 яйца 80 г масло 1 с.л. пудра захар, 20 г филирани бадеми Омесете тесто от горните съставки, като маслото трябва да е нарязано на кубчета и омекнало. Завиите готовото тесто във филм и го оставете 2 часа в хладилник. Пригответе крема, като смесите в тенджера 180 г захар, 2 цели яйца + 2 жълтъка, настъргана кора от лимон (трябва да не е третиран химически) и 8 cл лимонов сок. Варете на бавен огън, бъркаики до първото кипване. Прибавете маслото и разбъркаите. След охлaждане, оставете за 2 часа в хладилника. Разточете тестото с 4 см дебелина и до поставете в намазнена форма. Направете с вилица дупки на дъното и го покрийте с хартия за печене и бял боб (тежест, за да не се свлече тестото). Печете 10 мин на фурна 180 ° (термостат 6). Махнете боба и хартията и печете още 5 мин. Извадете от формата и оставете да се охлади. Пригответе целувковата гарнитура. Сложете остатъка от захарта в тенджера с 4 с.л. вода и оставете да ври няколко минути. (до 118°). Разбийте 2 белтъка на сняг и ги изсипете върху врящия сироп на тънка струя, при непрекъснато бъркане. Сипете на дъното на сладкиша лимоновия крем. Със шприц сложете лешничета целувков крем върху цялата повърхност. Поръсете с пудра захар и бадеми. Запечете сладкиша 2-3 мин под грил на топла фурна.
|
Translate
сряда, 31 октомври 2012 г.
Tarte meringuee au citron
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар