Translate

сряда, 31 октомври 2012 г.

Къпкейкс: новата кулинарна поп-икона

http://culinairavontuur.com/wp-content/uploads/2012/08/002-055.jpgПродукти:
115 г меко масло
130 г захар
3 яйца 1 ч.л. ванилия
200 г брашно
1 ½ ч.л. бакпулвер
¼ ч.л. сол
60 мл прясно мляко

За масленият крем:
230 г пудра захар
115 г меко масло
1 ч.л. ванилова есенция
2 с.л. прясно мляко
Сладкарска боя по желаниеhttp://culinairavontuur.com/wp-content/uploads/2012/08/00333-170.jpg


Приготовление:
Фурната се загрява до 175 градуса. Подготвят се 12 книжни или силиконови чашки за кексчетата. Маслото и захарта се разбиват до получаване на кремообразна смес. Добавят се едно по едно яйцата, като след всяко се разбива сместа добре. Добавя се ваниловата есенция.
Добавя се предварително смесеното брашно със солта и бакпулвера. Между добавянията на брашното се сипва по малко мляко, като се бърка с дървена лъжица колкото да се разбъркат продуктите. При продължително разбъркване на сместа се получават сбити кексчета.
Сместа се разпределя между чашките и кексчетата се пекат около 20 мин. След като се извадят от фурната кейксчетата се оставят да изстинат на решетка.

За кремът:
Маслото се разбива добре и постепенно се прибавя пресятата пудра захар. Добавя се млякото и есенцията. Бие се до получаването на лека смес. По желание се оцветява. Масленият крем може да се намаже върху изстиналите кексчета, а може и да се шприцова със звездовиден накрайник. http://culinairavontuur.com/wp-content/uploads/2012/08/%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B0-1-0022-123-11-11.jpg

Няма коментари: