Translate

сряда, 31 октомври 2012 г.

Къпкейкс ("Рецепти прелитащи отвъд океана")

 
Продукти за кексчетата:
125г масло(9с.л) на стайна температура
¾ ч.ч захар
3 яйца
1/2 ч.ч заквасена сметана или гъсто кисело мляко
Настъргана кора от 1 лимон
1 ч.л течен екстракт ванилия
1 и 1/2 ч.ч брашно
2 с.л царевично нишесте
2 ч.л бакпулвер
Щипка сол

За глазурата:
1 пакетче безсолно крем-сирене(240г), стайна температура
1/4 ч.ч меко масло(60г)
1 ч.ч пудра захар, пресята
1 ч.л лимонов сок, прясно изцеден С електрически миксер разбийте маслото със захарта до гладък крем.

Прибавете едно по едно яйцата, като разбивате след всяко на бавни обороти, докато се усвои от сместа.

Прибавете заквасената сметана, ванилията и настърганата лимонова кора, объркайте внимателно докато се получи гладка смес.

Пресейте брашното с царевичното нишесте, солта и бакпулвера.

Получената смес прибавете на два пъти към маслената смес, като разбивате леко с миксера, само докато се усвои сухата смес. Ако прекалите с бъркането, кексчетата ще се получат сбити.

Покрийте форма за 12 мъфина с подходящи хартиени кошнички. Напълнете всяка кошничка до 2/3 от височината й с получената смес.

Печете в центъра на загрята до 175С(350Ф) градуса фурна, около 20-25 минути, или докато забита в центъра на мъфин клечка за зъби, излезе чиста.

http://tanitaang.blogspot.ch/2012/04/blog-post_10.html
За глазурата, разбийте с миксер крем–сиренето, маслото, захарта и лимоновия сок до гладък крем. Нанесете с шприц върху кексчетата.

Няма коментари: