|
230 гр полу-сладък шоколад, разтопен с 1/4 чаша силно кафе
85 гр масло (6 с.л.)
3 жълтъка
1 чаша течна сметана
3 белтъка
1/4 чаша пудра захар
по желание: бита сметана
|
|
Разбийте мекото масло в гладко разтопения с
кафе шоколад. Един по един, добавете жълтъците и продължавайте да
разбивате. В друг съд разбийте сметаната, докато стане достатъчно гъста
да прави връхчета. Отделно разбийте белтъците, докато станат с меки
върхове. Докато разбивате, добавяйте пудрата захар лъжичца по лъжица и
продължавайте да разбивате, докато се оформят мъскави твърди върхове.
Изсипете шоколадовата смес внимателно при белтъците и деликатно
добавете битата сметана. Объркайте смесите и разпределете муса
в подходящи чаши. Покрийте и оставете в хладилника за няколко часа. При
сервиране може да декорирате с бита сметана.
|
|
|
|
|
|
|
|
Няма коментари:
Публикуване на коментар