Translate

неделя, 28 октомври 2012 г.

Шоколадов мус От: ДЖУЛИЯ ЧАЙЛД

gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина


Оцени:  
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Категория: Десерт
Време за приготвяне: Над 120 мин.
Повод:
 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина 230 гр полу-сладък шоколад, разтопен с 1/4 чаша силно кафе
85 гр масло (6 с.л.)
3 жълтъка
1 чаша течна сметана 
3 белтъка
1/4 чаша пудра захар
по желание: бита сметана
 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина Разбийте мекото масло в гладко разтопения с кафе шоколад. Един по един, добавете жълтъците и продължавайте да разбивате. В друг съд разбийте сметаната, докато стане достатъчно гъста да прави връхчета. Отделно разбийте белтъците, докато станат с меки върхове. Докато разбивате, добавяйте пудрата захар лъжичца по лъжица и продължавайте да разбивате, докато се оформят мъскави твърди върхове. Изсипете шоколадовата смес внимателно при белтъците и деликатно добавете битата сметана. Объркайте смесите и разпределете муса в подходящи чаши. Покрийте и оставете в хладилника за няколко часа. При сервиране може да декорирате с бита сметана.
 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина



 


Няма коментари: