Счупете всяко яйце в малка купа. Напълнете голяма
тенджера с 2 сантиметра вода и оставете на котлона да заври. Добавете
оцета и намалете котлона да покъкри - водата трябва да започне да
изпуска пара и да образува мехурчета по дъното. Потапяйки ръба на всяка
купичка с яйце, внимателно изсипете яйцата във водата едно по едно.
Варете 4 мин за леко рохки, 5 мин за средно и 8 мин за твърдо сварени.
Извадете яйцата едно по едно с решетъчна лъжица и поставетевърху чиста
кърпа за 1 минут да се отцедят.
Филийките хляб намажете с малко масло, поръсете с черен пипер и сол и
запечете леко във фурна. Подредете в чиния и върху всяка филийка
поставете по едно яйце. Поръсете със сол и черен пипер на вкус. |
Няма коментари:
Публикуване на коментар