Translate

неделя, 28 октомври 2012 г.

Забулените яица на Джулия Чайлд

яйца


gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина


Оцени:  
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Категория: Предястие
Обработка: Варене
Специални:




gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина 4 големи яйца
1/4 чаша бял оцет
сол и черен пипер на вкус
4 тънки филийки франзела или 4 половинки филийки черен хляб без кора
20 гр масло
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина Счупете всяко яйце в малка купа. Напълнете голяма тенджера с 2 сантиметра вода и оставете на котлона да заври. Добавете оцета и намалете котлона да покъкри - водата трябва да започне да изпуска пара и да образува мехурчета по дъното. Потапяйки ръба на всяка купичка с яйце, внимателно изсипете яйцата във водата едно по едно. Варете 4 мин за леко рохки, 5 мин за средно и 8 мин за твърдо сварени. Извадете яйцата едно по едно с решетъчна лъжица и поставетевърху чиста кърпа за 1 минут да се отцедят.
Филийките хляб намажете с малко масло, поръсете с черен пипер и сол и запечете леко във фурна. Подредете в чиния и върху всяка филийка поставете по едно яйце. Поръсете със сол и черен пипер на вкус.
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина




Търсене

Няма коментари: