Translate

неделя, 28 октомври 2012 г.

Обърнат кейк с нектарини От: ДЖУЛИЯ ЧАЙЛД

gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина


Оцени:  
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Категория: Десерт
Обработка: На фурна
 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина За топинга:
60 гр. безсолно масло
1 ч. ч. тъмна кафява захар
4 нектарини, разрязани на 8 парчета

За сместа с ядки:
¼ ч. ч. печени цели бадеми
1/3 ч. ч. универсално брашно
¼ ч. ч. тъмна кафява захар
1 ч. л. канела
1 ч. л. джинджифил
60 гр. студено безсолно масло
½ ч. ч. овесени ядки
За тортата:
1 ½ ч. ч. захар
1 ч. ч. универсално брашно
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. сода за хляб
¼ ч. л. кашерна сол
½ ч. ч. растително олио
2 белтъка
½ ч. ч. лимонов сок

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина Сипете течната сметана в тенджерка. Разполовете ваниловата шушулка и изгребете семенцата в сметаната. Кипнете я. В това време разбъркайте жълтъците със захарта. Сложете ги в купа над вряща вода. Бъркайте енергично, докато сместа стане бледа и топла. Дръпнете я от котлона и постепенно налейте сметаната вътре, като разбърквате постоянно. След 10 минути разбъркване сместа ще се сгъсти. Сложете купата в друга купа, пълна с лед. Прецедете крема и махнете ваниловата шушулка. Сложете крема да се охлажда поне 2 часа.

Сложете скарата на фурната в средата и загрейте фурната на 175 градуса. Намажете с масло форма с тръба в средата и диаметър 22.5 см. Поръсете я с брашно. Пресейте заедно 1 ч. ч. захар, брашното, какаото, бакпулвера и содата за хляб. В друга купа разбъркайте жълтъците, олиото, водата и ванилията. Добавете сухите към течните съставки и оставете сместа настрана.

Разбийте 6 белтъка на сняг. Увеличете скоростта на миксера и постепенно добавете ½ ч. ч. захар. Добавете 1/3 от белтъците към сместа с жълтъци, след което пресипете новата смес в останалите белтъци. Внимателно разбъркайте. Сипете тестото във формичката. Сложете я върху плоска тава и печете 35-40 минути. Оставете я да се охлади за 25 минути, извадете я от формата и я сложете да изстине напълно. Сложете я в десертна чиния. Залейте малините с ликьора и захартаи ги сипете в средата на тортата. Залейте тортата със студения крем „Брюле”. Поръсете с малко захар и я карамелизирайте с горелка или за кратко в силна фурна.
 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина



 
 






Няма коментари: