1 килограм брашно
прясна мая за хляб колкото кибритена кутийка
1 чаена лъжица сол
1\\2 чаена лъжица захар
1 1\\2 чаена чаша натрошено сирене
4 яйца
2 кафяни чашки разтопено краве масло
2 супени лъжици свинска мас
Най-напред размийте маята с малко хладка мая и добавете захарта.Замесете гладко тесто от втасалата мая, брашното, 1 яйце и солта. Добре омесеното тесто разделете на 3 топки, които намажете със свинска мас, покрийте и оставете на топло да втаса. След половин час разточете всяка топка на дебела кора с размерите на тавата в която ще печете баницата.Пригответе плънка от 3 яйца и натрошеното сирене, разтелете половината в/у напръсканата с разтопено чисто масло кора и покрийте с втората.Разтелете и останалата плънка и покрийте с третата кора, която намажете обилно с мазнина.Печете баницата в умерена фурна и като я изкарате непременно я покрийте с памучна кърпа, за да омекне.
Няма коментари:
Публикуване на коментар