Необходими продукти:
1 кг. пресни кралски скариди
6 скилидки чесън
масло - течно
магданоз на вкус
1- 2 листа дафинов лист
1 с.л червен пипер - или 1 лютива чушка
1,2 dl бяло сухо вино
сол на вкус
Приготвяне:
В тиган запържваме леко пресования чесън в масло.
Добавяме магданоза, червения пипер, скаридите и дафиновия лист и запържваме още около 2 мин. като разбъркваме внимателно.
Добавяме виното и го оставяме да поври докато половината се изпари.
Овкусяваме на вкус със сол и черен пипер по желание.
Да ви е сладко.
Това е идеално мезе за бира и вино. По желание може да сервирате и с нарязана франзела
Няма коментари:
Публикуване на коментар