Translate
сряда, 9 януари 2013 г.
Картофен хляб
Необходими продукти:
20 гр. мая, 500 гр брашно, 300 гр сварени картофи, 80 гр масло, 1 ч.ч. прясно мляко, 1 ч.л.сол, 1 с.л. захар, сусамово семе, по желание може да се добави в тестото чубрица или риган.
Начин на приготвяне:
В леко затопленото мляко разтваряме маята, заедно със солта и захарта. Добавяме 3-4 с.л. брашно, разбъркваме и оставяме на топло да втаса. Останалото брашно се пресява в тава. прави се кладенче. Картофите се пасират с 50 гр разтопено масло и се слагат в кладенчето. Изсипва се и втасалата мая и се замесва меко тесто. Оставя се на топло да втаса. Намасляваме кексова форма за печене или я покриваме с хартия за печене. Премесваме наново втасалото тесто , оформяме като хляб и слагаме в тавата. Оставяме на топло да втаса- да стигне до средата на тавата. Намазваме с масло или поставяме резенчета масло върху хляба, поръсваме сусам и печем на 180 градуса, около 40 мин. Проверяваме с клечка дали е готов хляба.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар