Translate

сряда, 30 януари 2013 г.

Дяволския кейк на Дейвид Лебовиц

За тортата:
9 с.л. неподсладено какао на прах
1 ½ чаши брашно за торта (не е смесено със сода)
½ чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка сода за хляб
¼ ч.л. бакпулвер
120 г неподправено масло, на стайна температура
1 ½ чаши захар на кристали
2 големи яйца, на стайна температура
½ чаша силно кафе (или вода)
½ чаша обикновено или обезмаслено мляко

За  Глазура:
280 грама фин шоколад или полусладък, едро нарязан
½ чаша вода (или сметана)
¾ чаша (1 ½ щеки) неподправено масло


1. Поставете решетката на фурната в центъра и загрейте до 180 градуса. 2. Вземете 2 бр. 9-инчови тави, поставете на дъното им хартия за печене и я намажете с масло .


3. За да направи блатовете на тортата, трябва да пресеете заедно какаото, брашното, солта, содата и бакпулвера в купа.


4. Маслото и захарта се разбиват заедно в купа с електрически миксер или на ръка за около 5 минути, докато се получи гладък крем. Добавят се яйцата едно по едно, докато сместа напълно се хомогенизира.

5. Смесват се кафето и млякото. Изсипете половината от сухите съставки в маслената смес, после добавете кафето и млякото. Накрая се добавя и другата половина от сухите съставки.


6. Разделете сместа в двете тави и печете в продължение на 25 минути или докато клечката за зъби, поставена в центъра, излезе чиста. Охлажда се напълно, преди да се добави глазурата.


7. За да се направите Глазура, трябва да разтопите нарязания на ситно шоколад с вода (или сметана) в топлоизолираща купа поставена над съд с едва вряща вода. Разбърквайте периодично, докато се разтопи. Извадете купата от коритото на вода.


8. Нарежете маслото на малки парченца и ги пуснете в шоколад, разбърквайте докато стопи напълно. Накрая охладете сместа, за да може да се маже. Това може да отнеме около 1 час при стайна температура.


От измръзване на тортата: Глазиране на тортата

Прокарайте нож по края на блатовете, за да ги отделите по-лесно от формата за печене. Извадете блата, отстранете хартията за печене и го обърнете в поднос за торта. Покрийте обилно количество от глазурата върху блата. Сложете  втория блат и покрийте тортата отгоре и отстрани с останалата глазура, като я декорирате по Ваш вкус. Съхранение: Торта е най-вкусна в деня на приготвяне, но може да се предложи и на следващия ден. Да се съхранява при стайна температура под капак за торта, на места, защитени от пряка слънчева светлина.. Before The FallThe Icing On The Cake

Няма коментари: