продукти
200 гр.шоколад
1 бр.ванилия
125 млолио
2 бр.яйца
85 гр.какао
350 бр.пудра захар
225 гр.брашно тип 500
1.50 ч.л.бакпулвер
1.50 ч.л.сода бикарбонат
250 млкраве прясно мляко
200 млсметана течна
Начин на приготвяне
1
Загрейте фурната на 180 градуса и намажете две тавички от по 20-22 см с олио.
2
В дълбока купа смесете всички съставки и разбъркайте с дървена лъжица или миксер.
3
Разпределете сместа в тавичките.
4
Блатовете се пекат около 25-35 минути, докато забучена дървена клечка в средата илиза суха.
5
Готовите блатове оставяме да се охладят и през това време
приготвяме ганаша. В касерола затопляме сметаната и шоколада на ниска
температура, докато се разтопи последният.
6
Махаме от котлона и бием, докато се сгъсти. Може да добавите малко масло, ако сметаната не е маслена.
7
За да се охлади по-бързо ганашът и да стегне, потапям касеролата в друг съд с лед
Няма коментари:
Публикуване на коментар