евентуално сол
Начин на приготвяне
Лукът
се нарязва на ситно. Доматите се обелват, почистват от семките и
нарязват на кубчета. Чушката се почиства и нарязва на ситно.
В
тенджера се стапя маслото, добавя се лукът и се задушава 3-4 минути, на
среден огън. Следва чушката, пържи се 2-3 минути, като се бърка. Слага
се булгура и се пържи около 4-5 минути, като се бърка непрекъснато.
Добавят се доматите и се бърка още 3-4 минути. Долива се водата, слага
се солта и след като заври, се вари около 3 минути. Намаля се котлонът
почти докрай и се изчаква да се изравни водата с булгура. Сваля се от
огъня и се оставя да поеме съвсем (зависи от булгура, около 10 до 15
минути). Наръсва се магданоза, обърква се, оставя се още 5 минути с
капак и се сервира.
* Ако се използва бульон - внимателно със солта.
*
Зелената подправка може да варира в зависимост от ястието, към което ще
се сервира, а доматите да се заменят с 1-2 с.л. доматено пюре.
* Тази рецепта е изходна за много салати с булгур, като тогава се използва силно изстуден.
Няма коментари:
Публикуване на коментар