Необходими продукти:
1 заек
1 ч. л. къри
2 с. л. сос "Уорчестър"
1 парче пащърнак
1 стрък праз
3 моркова
2-3 глави лук
1 1/2 к. ч. олио
50 г бекон
брашно за овалване
1. Заекът се разрязва на пет порционни парчета. Беконът се нарязва на ивички и се запържва в 1/2 к. ч. нагорещено олио. Прибавя се нарязаният наедро лук.
2. Морковите и празът се нарязват на кръгчета, пащърнакът – на малки кубчета.
3. След като мазнината на бекона се стопи, се добавят нарязаните зеленчуци, сос "Уорчестър" и къри. Зеленчуците се сотират и се прехвърлят в голяма тенджера.
4. Заешкото месо се посолява, овалва се в брашно и се запържва в останалото олио от двете страни до златисто. Запържените парчета месо заедно с дреболиите се поставят в при зеленчуците. Залива се с топла вода, посолява се и се задушава 1 - 1 1/2 часа.
1 ч. л. къри
2 с. л. сос "Уорчестър"
1 парче пащърнак
1 стрък праз
3 моркова
2-3 глави лук
1 1/2 к. ч. олио
50 г бекон
брашно за овалване
Начин на приготвяне:
1. Заекът се разрязва на пет порционни парчета. Беконът се нарязва на ивички и се запържва в 1/2 к. ч. нагорещено олио. Прибавя се нарязаният наедро лук.
2. Морковите и празът се нарязват на кръгчета, пащърнакът – на малки кубчета.
3. След като мазнината на бекона се стопи, се добавят нарязаните зеленчуци, сос "Уорчестър" и къри. Зеленчуците се сотират и се прехвърлят в голяма тенджера.
4. Заешкото месо се посолява, овалва се в брашно и се запържва в останалото олио от двете страни до златисто. Запържените парчета месо заедно с дреболиите се поставят в при зеленчуците. Залива се с топла вода, посолява се и се задушава 1 - 1 1/2 часа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар