Translate

понеделник, 7 януари 2013 г.

Винен кебап

Продукти:
1 кг. телешко, свинско или овнешко месо, нарязано на хапки
3-4 глави лук
1 резен целина
1 морков
1 ч.ч. червено вино
1 лъжичка брашно размито в 3 с.л. доматено пюре

2-3 дафинови листа
червен пипер
черен пипер на зърна

Начин на приготвяне:
Месото, морковът, целината и лукът се слагат в тенджера и се задушават докато зеленчуците омекнат. Добавя се една лъжичка червен пипер и се долива вода, колкото да покрие месото. Вари се докато месото полуомекне. Прибавят се виното, брашното, размито с доматеното пюре и малко вода, дафиновите листа и черния пипер и се вари до готовност.

За ориза:
2 чаши ориз се запържват в олио, докато оризът стане "стъклен". След което се залива с гореща вода в съотношение 1:2, овкусява се със сол и черен пипер, захлупва се с капак и се оставя на слаб огън около 20 мин. да се свари, без да се рзбърква.





Може да се поднесе е с картофено пюре, не по-малко сполучлива и вкусна комбинация.






Няма коментари: