Продукти:
1 кг. телешко, свинско или овнешко месо, нарязано на хапки
3-4 глави лук
1 резен целина
1 морков
1 ч.ч. червено вино
1 лъжичка брашно размито в 3 с.л. доматено пюре
2-3 дафинови листа
червен пипер
черен пипер на зърна
Начин на приготвяне:
Месото, морковът, целината и лукът се слагат в тенджера и се задушават докато
зеленчуците омекнат. Добавя се една лъжичка червен пипер и се долива
вода, колкото да покрие месото. Вари се докато месото полуомекне.
Прибавят се виното, брашното, размито с доматеното пюре и малко вода,
дафиновите листа и черния пипер и се вари до готовност.
За ориза:
2 чаши ориз се запържват в олио, докато оризът стане "стъклен". След
което се залива с гореща вода в съотношение 1:2, овкусява се със сол и
черен пипер, захлупва се с капак и се оставя на слаб огън около 20 мин.
да се свари, без да се рзбърква.
Може да се поднесе е с картофено пюре, не по-малко сполучлива и вкусна комбинация.
Няма коментари:
Публикуване на коментар