Translate

четвъртък, 10 януари 2013 г.

Кнедли


Кнедлите са традиционно ястие за Централна Европа - Австрия, Чехия, Полша, Словакия, Германия.. В зависимост от продуктите и рецептата, могат да бъдат приготвени и да съдържат най-различни продукти: картофи, хляб (сухар), грис, брашно, извара, месо... Могат да бъдат както солени, така и сладки на вкус, както основно ястие, така и десерт.

Най-лесни и бързи са кнедлите от сухар.

Необходимите продукти за 3 порции (6 кнедли) са:

2 яйца
200мл. прясно мляко
200гр. натрошен на дребно сухар
подправки - сол, смляно индийско орехче, магданоз..
брашно

Разбъркват се яйцето и млякото, после се изсипват кубчетата сухар и подправките, разбъркват се и се оставят 15 минути да омекнат попивайки. Оформят се след това с ръце по подобие на кюфтетата, като към цялата смес се добавят около 2 суп. лъжици брашно за спойка, а ръцете се потапят често във вода при овалването на кнедлите. Потапят се във вряща подсолена вода и се варят около 15 минути.