Translate

събота, 19 януари 2013 г.

Вертикална салата






продукти
2 ч.л.сол
100 млзехтин
1 бр.зелка
1 гл.цвекло
 
Начин на приготвяне
1
Настържете зеленчуците, като започнете с тиквичката, която залейте с дресинга от зехтина, оцета и солта и оставете в хладилника, докато настържете и останалите зеленчуци.
2
Подреждайте ги на редове в конусовидна прозрачна купа, като ги изравнявате, без да ги смесвате. Най-долу разстелете червеното цвекло, защото то боядисва и може да оцвети и останалите съставки.
3
При мен следва зелето, морковите, ряпата и накрая тиквичките, дресинга от които ще се стече до дъното на купата. Може и да обърнете салатата върху голямо кръгло плато, също се получава много ефектно.

Няма коментари: