продукти
2 ч.л.сол
40 млоцет ябълков
100 млзехтин
1 гл.ряпа бяла
5 бр.моркови
1 бр.зелка
1 гл.цвекло
1 бр.тиквички
Начин на приготвяне
1
Настържете зеленчуците, като започнете с
тиквичката, която залейте с дресинга от зехтина, оцета и солта и
оставете в хладилника, докато настържете и останалите зеленчуци.
2
Подреждайте ги на редове в конусовидна прозрачна
купа, като ги изравнявате, без да ги смесвате. Най-долу разстелете
червеното цвекло, защото то боядисва и може да оцвети и останалите
съставки.
3
При мен следва зелето, морковите, ряпата и накрая
тиквичките, дресинга от които ще се стече до дъното на купата. Може и
да обърнете салатата върху голямо кръгло плато, също се получава много
ефектно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар