Translate

сряда, 9 януари 2013 г.

Бърз картофен хляб


Продукти:

60 мл топла вода
7г суха мая

125 мл топла вода
125 мл топло прясно мляко
100 г сухо картофено пюре
320 г брашно
2 ч л сол
1 ч л захар
1 с л олио
П риготвяне:

• Маята се разтваря във водата.
• Разбърква се добре и се оставя за 10 минути на топло място.
• Брашното се смесва със сухото картофеното пюре.• Към размитата мая се прибавя водата, прясното мляко.
• Пресява се брашното на етапи и се замесва тесто, като накрая се прибавя олиото и солта.
• Омесеното тесто се поставя в намаслена купа и се покрива.
• Оставя се да си почине 1-1 1/2 часа.
• Тестото трябва да увеличи обема си два пъти.
• Втасалото тесто се премесва един път и се оформя питка или хляб (може и два хляба).
• Поставя се върху набрашнена тава или хартия за печене.
• Покрива се и се оставя да "почине" за 35-40 минути.
• Пече се в предварително загрята фурна на 200 С за 30 минути.
• След което се покрива с фолио и се пече още 10 минути.

Няма коментари: