Translate

четвъртък, 17 януари 2013 г.

Заек Уорчестър

Съставки:

1 заек , 50 г бекон , 1 1/2 к. ч. олио , 2-3 глави лук , 3 моркова , 1 стрък праз , 1 парче пащърнак , 2 с. л. сос "Уорчестър" , 1 ч. л. къри , сол на вкус , брашно за овалване

Приготвяне:

Заекът се разрязва на пет порционни парчета. Беконът се нарязва на ивички и се запържва в 1/2 к. ч. нагорещено олио. Прибавя се нарязаният наедро лук.Морковите и празът се нарязват на кръгчета, пащърнакът – на малки кубчета.След като мазнината на бекона се стопи, се добавят нарязаните зеленчуци, сос "Уорчестър" и къри. Зеленчуците се сотират и се прехвърлят в голяма тенджера.Заешкото месо се посолява, овалва се в брашно и се запържва в останалото олио от двете страни до златисто. Запържените парчета месо заедно с дреболиите се поставят в при зеленчуците. Залива се с топла вода, посолява се и се задушава 1 - 1 1/2 часа.
  Така към това аз прибавям вино розе, скилидки чесън, няколко сушени сини сливи, шепа стафиди,горчица, чер пипер и го задушавам във фурната с фолио. Преди поднасяне поръсвам със ситно нарязан магданоз.

Няма коментари: