Съставки:
1 заек , 50 г бекон , 1 1/2 к. ч. олио , 2-3 глави лук , 3 моркова , 1 стрък праз , 1 парче пащърнак , 2 с. л. сос "Уорчестър" , 1 ч. л. къри , сол на вкус , брашно за овалванеПриготвяне:
Заекът
се разрязва на пет порционни парчета. Беконът се нарязва на ивички и се
запържва в 1/2 к. ч. нагорещено олио. Прибавя се нарязаният наедро
лук.Морковите и празът се нарязват на кръгчета, пащърнакът – на малки
кубчета.След като мазнината на бекона се стопи, се добавят нарязаните
зеленчуци, сос "Уорчестър" и къри. Зеленчуците се сотират и се
прехвърлят в голяма тенджера.Заешкото месо се посолява, овалва се в
брашно и се запържва в останалото олио от двете страни до златисто.
Запържените парчета месо заедно с дреболиите се поставят в при
зеленчуците. Залива се с топла вода, посолява се и се задушава 1 - 1 1/2
часа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар