Translate

понеделник, 28 януари 2013 г.

Бирен хляб

продукти
355 млбира
125 гр.масло
1 ч.л.сол
1 ч.л.захар
шепа сминдух/ или чубрица/ или мащерка
Забележка:
Вместо да се изсипва маслото в тавичката, може да се намаже обилно хляба, след изваждането му от фурната.
Начин на приготвяне

 1
Пресейте брашното в голяма купа заедно с бакпулвера, захарта и солта.
2
Прибавете към него избраната подправка и налейте бирата, като бъркате с дървена лъжица до пълно хумогенизиране.

3
Разтопете маслото на котлона и изсипете половината в тавичка, след което изсипете тестото.
4
Изсипете другата половина от маслото отгоре върху сместа и сложете във фурната.
5
Печете на 180 градуса за 1 час.
Тъй като не винаги имам у дома бира , днес направих същия този хляб, като заместих бирата с газирана вода. Иначе спазих същите пропорции, накрая го намазах и с жълтък. И вижте какво се получи:


Няма коментари: