355 млбира
125 гр.масло
400 гр.брашно тип 500
1 пак.бакпулвер
1 ч.л.сол
1 ч.л.захар
шепа сминдух/ или чубрица/ или мащерка
Забележка:
Вместо да се изсипва маслото в тавичката, може да се намаже обилно хляба, след изваждането му от фурната.
шепа сминдух/ или чубрица/ или мащерка
Забележка:
Вместо да се изсипва маслото в тавичката, може да се намаже обилно хляба, след изваждането му от фурната.
1
Пресейте брашното в голяма купа заедно с бакпулвера, захарта и солта.
2
Прибавете към него избраната подправка и налейте бирата, като бъркате с дървена лъжица до пълно хумогенизиране.
3
Разтопете маслото на котлона и изсипете половината в тавичка, след което изсипете тестото.
4
Изсипете другата половина от маслото отгоре върху сместа и сложете във фурната.
Няма коментари:
Публикуване на коментар