Translate

неделя, 19 февруари 2012 г.

Teлешки език със сос каперси

Продукти:                                 Езика с останалите продукти се слагат в тенджера под налягане,
1 телешки език                         заливат се с вода добре да ги покрие и се варят 1 час.
1цяла глава лук                        След изваждането му езика е добре сварен и се бели много лесно.
1 морков                                  Бульона се прецежда,за да се използва за соса,който
1 резен целина                         се приготвя на принципа на бешамела като в краве масло се за-
3-4зърна пипер                        пържват 3-4с.л.брашно и се разреждат с бульона.В края на готве-
2дафинови листа                     нето се добавя 1с.л.каперси,които придават неповторимия вкус на
1с.л.сол                                   ястието.
Можете да нарежете езика още докато е топъл,но филийките става дебели и рошавички.

Ако го изчакате напълно и добре да се охлади се режат тънки и перфектни филийки под какъвто и да е наклон.

Няма коментари: