Translate

неделя, 12 февруари 2012 г.

Балдо с пилешко и гъби


2 пилешки бутчета
400гр гъби
1ч.ч.ориз Балдо
сол чер пипер смлян
зехтин ,чисто масло
Сварявате пилешкото в подсолена вода,обезкостявате го и го накъсвате на дребно.Измивате гъбите(има един много лесен начин-слагате ги в здрава торба,прибавяте 3с.л.брашно.пълните вода и хубаво раздрусвате,така гъбите остават бели),нарязвате ги на филийки.Задушавате ги в маслото,добавяте сол и пипер.Запържвате ориза в зехтина,заливате го с горещия бульон в съотношение 1 към 2,в случая 1ч.ч.ориз-2ч.ч.течност.оставяте го да заври на силния котлон и изключвате.Най-добре е да направите ориза по рано и да го оставите да се охлади леко,след което го разбърквате,смесвате го с пилешкото и гъбите и го поднасяте.Моето предложение е да го придружите с една хубава свежа морковена салата за цвят и вкус.Семпло и вкусно.

Няма коментари: