Translate

четвъртък, 23 февруари 2012 г.

Ябълковия сладкиш на мама


Другия топ десерт от кухнята на мама е нейния забележителен ябълков сладкиш,от който тя правеше двойна доза и никога не оставаше.За моята скромна единична доза са ви необходими 7-8 ябълки,обелени и нарязани на кубчета,

които разпределяте равномерно в обилно намазана с краве масло тавичка и печете в фурната на 200гр.През това време разбивате 3яйца с 1ч.ч.захар до побеляване и постепенно добавяте 1ч.ч.брашно(екстра качество).Поръсвате изпечените ябълки със ситно смлени орехи и ако обичате канела(защото ние не обичаме) и изливате сместта,като внимавате да я разпределите равномерно.



Отгоре поръсвате с едро нарязани орехи или както в моя случай с филирани бадеми.Изпичате на 200гр.Други екстри са ванилията,но аз обичам естествения аромат на печените ябълки и бакпулвера,но уверявам ви ,че няма нужда от него стига да спазите изискването за качеството на брашното и старателното разбиване на яйцата със захарта до побеляване.

Пече се също бързо и лесно.
 Проверявайте по стария, изпитан метод
с клечката за зъби.Сладкиша става по-хубав
като престои,защото поема от влагата и аромата на ябълките.Има и друг начин за приготвянето му,като размесите ябълковите
кубчета с сместта,но лично аз предпочитам
този,който ви показвам.








Публикуване на коментар