Translate

сряда, 22 февруари 2012 г.

Шкембе чорба

Емблематичната българска шкембе чорба излекувала не един махмурлък.Учудващо е да видя,че и швейцарците я ядат,рядко,но и това се случва.Ще започна от края-не забравяйте,че тя върви с едро смлян лют червен пипер и счукан чесън с оцет и сол.Ще пропусна подробностите по почистването на шкембето,които могат да отблъснат част от поклонниците му,не и най-върлите,обаче...Тук си го купувам почистено ,че даже и нарязано.И така:
Сварете 500гр(или повече)шкембе и 3-4 цели скилидки чесън в тенджера под налягане без да добавяте нищо към водата в продължение на 1час.След това подправете със сол,чер пипер,долейте 500мл прясно мляко и 1бучка краве масло.В отделен съд сипете 2-3с.л.олио и запържете 2с.л.брашно и 2с.л.червен пипер,сипете ги при шкембето и сервирайте със жизнено важните добавки,с уговорката за които започнахме!

Няма коментари: