Translate

сряда, 29 февруари 2012 г.

Пилешки хапки пане със сладко-кисел сос

За пилешките хапки:                                  За сладко-киселия сос:
3пил. филета                                                1ч.ч.оцет
2белтъка                                                       5с.л.захар
нишесте                                                        3/4ч.ч.доматен концентрат
бяло вино                                                     Оцета се завира,добавя се захарта,бърка се,
соев сос                                                        докато се разтопи,
бял пипер                                                      след това и доматения концентрат,хубаво се
сол                                                                 разбърква.
Пилето се нарязва на хапки,залива се с 1с.л.бяло вино,поръсва се с бял пипер и сол,потапяте пилешките хапки първо в белтъка,после в нишестето и пържите.
Поднасяте полети със сладко-киселия сос или отделно.

Няма коментари: