дали е използвала грис
или е добавяла нишесте към брашното,затова започваме с реване 1:
За блата:
4 яйца
1ч.ч. захар
1ч.ч. олио(или разтопено краве масло)
1ч.ч. газирана вода (или прясно мляко)
1ч.ч. брашно
1 1/2ч.ч. грис
1 бакпулвер в брашното
За сиропа:
4ч.ч. вода
4ч.ч. захар
лимонов сок
лимонова кора
За поръсване:
кокосови стърготини
Разбивате яйцата със захарта до побеляване,добавяте олиото,газираната вода и брашното с бакпулвера,а накрая и грис-гвоздея в програмата.Изпичате на 180гр,като проверявате с клечка за зъби,кога е готово.
Оставяте да изстине и заливате с горещия сироп,макар аз да направих обратното
горещ блат-студен сироп,по верен ми се види първия начин(като по учебник).За да проникне по добре сиропа,нарязвате предварително на триъгълници и поливате добре по разрезите.Поръсвате обилно с кокосови стърготини-освен,че придават красив и завършен вид на сладкиша,вкусово се получава съвършена комбинация.
Няма коментари:
Публикуване на коментар