Translate

неделя, 19 февруари 2012 г.

Катми-базова рецепта+иновации

500гр брашно,2яйца,70гр краве масло,15-20гр мая за хляб,1с.л.захар,1с.л.сол,2ч.ч.вода
Маята се размива с водата(хладка),към нея се добавят разбитите яйца,захарта,солта и постепенно при непрекъснато бъркане брашното.Оставя се 1/2час на топло да втаса.В леко намаслен загрят тиган се сипва по 1 черпак от сместа,тигана се накланя последователно на всички страни,за да се разнесе равномерно, на всяка 3-та катма се омазнява.Добре втасалата смес образува мехурчета и готовите катми са дупчести и много меки.Всички познаваме превъзходния вкус на катмите със сирене,а още повече на тези с ягодово или каквото и да е друго сладко,пък били те и само поръсени с пудра захар(или както ги ядат тук по на запад с кафява едра захар).Точно за това искам да ви предложа нещо по различно:КАТМИ БОЛОНЕЗЕ


 Приготвяте си соса болонезе (рецептата я има в блога),пълните с него студените катми,поръсвате щедро с настърган пармезан след като ги наредите в огнеупорен съд,покривате с алуминиево фолио и слагате във фурната,колкото да се разтопи сиренето.

 Поднасяте като предястие или като основно ястие придружено с една богата салата и леко охладено розе.
 Смея да твърдя,че рецептата е авторска или по скоро идеята за съчетаването на вкусовете- катмите със соса болонезе.

   

Няма коментари: