Translate

неделя, 26 февруари 2012 г.

Огретен с праз и гъби



4стръка праз,нарязан на колелца,2резена целина
500гр гъби,нарязани на филийки
3-4кисели краставички,нарязани на кубчета
2-3моркова,нарязани на колелца
2с.л.зехтин,сол,чер пипер,индийско орехче
50гр краве масло,200гр настърган пармезан
2с.л.брашно,2с.л.царевично брашно,400мл пр.мляко

Задушете гъбите в кравето масло,подправете със сол и чер пипер.Сварете за 6-7мин моркови-
те и целината, нарязана на куб4ета,
добавете за 2-3мин и праза,отце-
дете,смесете ги със гъбите и киселите краставички и изсипете в
намаслена тавичка.Сложете да се
пече на 200гр.Пригответе бешамел,
като запържите брашното в зехти-
на и наливате прясното мляко при непрекъснато бъркане,подправете със сол,чер пипер и индийско орехче,накрая и 2-те с.л.

царевично брашно.Залейте зеленчуците с бешамела,поръсете
обилно настъргания пармезан и
запечете до образуване на апетитна
коричка.
















Няма коментари: