Translate

вторник, 21 февруари 2012 г.

Огретен от броколи и моркови

Продукти: 1глава броколи,5-6 големи моркова,1картоф,1 резен целина,3-4 скилидки чесън
За бешамела: 2-3 с.л.зехтин,2-3 с.л.брашно,500мл прясно мляко,сол ,чер пипер,индийско орехче
За поръсване: 200 гр пармезан , грюер или кашкавал
Пускате във вряща подсолена вода моркова,нарязан на колелца,картофа и целината нарязани на кубчета.10мин преди да са готови добавяте и броколите накъсани на розички.Прецеждате,намазвате затоплена тава обилно с краве масло и разпределяте в нея на равномерен пласт зеленчуците,като отгоре поръсвате нарязаните на филийки скилидки чесън и слагате във фурната на 200гр.
Приготвяте бешамела като запържвате в зехтина брашното и разреждате с прясното мляко,добавяте сол,чер пипер,настъргвате малко индийско орехче и заливате зеленчуците,след като стегне поръсвате с настърганото сирене,печете колкото да хване коричка.


Няма коментари: