Translate

събота, 11 февруари 2012 г.

Кекса на мама

2 яйца                                                            За глазурата:
1 и 1/2 ч.ч. захар                                            125 гр маргарин
1/2ч.ч.олио                                                      2с.л.какао
1ч.ч. газирана вода(или кока-кола)               5с.л.захар
2 ч. ч. брашно с 1 бакпулвер в него              разтопете маргарина на котлона
                                                                          прибаветв какаото и захарта и бъркайте         
1 ванилия(или ванилена захар)
Яйцата се бият със захарта до побеляване,прибавя се олиото,газираната вода,брашното с бакпулвера и ванилията.Застила се правоъгълната форма с хартия за печене,изсипва се половината от сместа,а към останалата половина се добавят 2 с,л. какао и се разбърква добре,изсипва се и тя във формата.Слага се в предварително загрятата на 180-200 гр фурна за около 40 мин,проверява се с клечка за зъби дали е изпечен-щом по нея не полепва тесто можете да го извадите от фурната.
Изчакайте да се охлади, залейте с глазурата
 и още докато е влажна поръсете със смлени ядки.

Няма коментари: