2 яйца За глазурата:
1 и 1/2 ч.ч. захар 125 гр маргарин
1/2ч.ч.олио 2с.л.какао
1ч.ч. газирана вода(или кока-кола) 5с.л.захар
2 ч. ч. брашно с 1 бакпулвер в него разтопете маргарина на котлона
прибаветв какаото и захарта и бъркайте
1 ванилия(или ванилена захар)
Яйцата се бият със захарта до побеляване,прибавя се олиото,газираната вода,брашното с бакпулвера и ванилията.Застила се правоъгълната форма с хартия за печене,изсипва се половината от сместа,а към останалата половина се добавят 2 с,л. какао и се разбърква добре,изсипва се и тя във формата.Слага се в предварително загрятата на 180-200 гр фурна за около 40 мин,проверява се с клечка за зъби дали е изпечен-щом по нея не полепва тесто можете да го извадите от фурната.
Изчакайте да се охлади, залейте с глазурата
и още докато е влажна поръсете със смлени ядки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар