Картофени фрикадели
- картофи - 1 кг
- лук - 1 голяма глава кромид
- яйца - 1 голямо
- маслини - 2 с.л. ситно нарязани, по желание
- кашкавал - 100 - 150 г настърган, по желание
- олио
сол
- черен пипер
- бял пипер
- бахар - 1/3 ч.л. счукан
- кимион - 1 ч.л. равна
- чубрица - 1 ч.л. пожелание
- галета или брашно
- олио за изпържване и 3-4 с.л. вътре в сместа
Сварете картофите , още топли ги обелете и намачкайте с вилица или с ръце/всички големи готвачи работят с ръце, нали така?/.Прибавете настъргания лук, маслини, кашкавал, яйцето и всички
подправки. Омесете много добре сместа. Оставете я за 30-40 минути в
хладилник, за да се смесят ароматите.
С намазнени ръце оформяйте вретенца и ги овалвайте в галета или брашно. Пържете в силно сгорещена мазнина, за да не попиват много от нея фрикаделите.
Няма коментари:
Публикуване на коментар