Translate

сряда, 31 юли 2013 г.

Картофени фрикадели

  • картофи - 1 кг
  • лук - 1 голяма глава кромид
  • яйца - 1 голямо
  • маслини - 2 с.л. ситно нарязани, по желание
  • кашкавал - 100 - 150 г настърган, по желание
  • олио
сол
  • черен пипер
  • бял пипер
  • бахар - 1/3 ч.л. счукан
  • кимион - 1 ч.л. равна
  • чубрица - 1 ч.л. пожелание
  • галета или брашно
  • олио за изпържване и 3-4 с.л. вътре в сместа
    Сварете картофите , още топли ги обелете и намачкайте с вилица или с ръце/всички големи готвачи работят с ръце, нали така?/.Прибавете настъргания лук, маслини, кашкавал, яйцето и всички подправки. Омесете много добре сместа. Оставете я за 30-40 минути в хладилник, за да се смесят ароматите.
     
    С намазнени ръце оформяйте вретенца и ги овалвайте в галета или брашно. Пържете в силно сгорещена мазнина, за да не попиват много от нея фрикаделите.

Няма коментари: