Translate

събота, 20 юли 2013 г.

Бисквитена торта вариант 2

-2 пакетчета кръгли бисквити/440 гр/, ако са с дупка при нареждането на първите два реда я запълвайте с начупени парченца
-1 компот от праскови
-нишесте/на 200 мл течност-1 супена лъжица/
-500 мл течна готварска сметана
-300 гр захар/може и по-малко, ако бисквитите са сладки/
-2 стабилизатора за сметана
-2 ванилии
-малко течен шоколад


Отцедете прасковите от компота, а от сока му сварете крем, като го разделите на две. Първата част сложете на котлона да заври и към нея добавете бъркайки и на тънка струйка втората част, в която сте разтворили нишестето. Излейте крема още горещ във форма за торта с подвижно дъно и бързо наредете пласт бисквити, като запълните и празнините с парченца и се стараете да потънат в крема.


Втория пласт наредете отгоре, като спазвате шахматен принцип/бисквитата да легне не директно в/у долната, а на две половини от долните/. Разбийте сметаната със захарта, стабилизаторите и ванилията на крем Шантили. Излейте хубав плст от нея, в/у който наредете отново пласт бисквити, пласт сметана, прасковите от компота нарязани на тънки полумесеци, пласт крем, пласт бисквити, завършете със крем, който подравнете и декорирайте с разтопения на водна баня течен шоколад.


Няма коментари: