Translate

сряда, 24 юли 2013 г.

Вита торта с мока крем

За блатовете:
6 яйца
6 с.л.захар
6 с.л. брашно
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци, които с 3 с.л.от захарта се разбиват до побеляване,след това се прибавя лъжица по лъжица и брашното. Разбийте белтъците на сняг с другите 3с.л. захар и ги прибавете лъжица по лъжица, като бъркате само по посока на часовниковата стрелка..
 Използвайте тавата на фурната-голяма, правоъгълна и плитка,която застелете с хартия за печене,върху която разтелете добре сместта, така че да се оформи правоъгълник с размери 30 на 40 см, после сложете в предварително загрята на 180гр с въртящ въздух фурна за 15-20мин,след като извадите, разрежете го през средата на два равни правоъгълника, хванете хартията за краищата и обърнете върху  влажна кърпа,отстранете хартията и навийте на хлабави  рула още горещите блатове и така оставете да се охлади.


 Продукти за крема:
500г маскарпоне
200мл течна, неподсладена сметана
150г пудра захар
2 с..л. нес кафе
2-3 с.л. смлени лешници
Маскарпонето се разбива на пухкав крем с пудрата захар. Сметаната се разбива на сняг и се прибавя на части към маскарпонето, като се разбърква нежно със шпатула. Добавя се и нес кафето.
От двата блата изрязах две ленти с ширина приблизително 8 см.

Когато са напълно студени блатовете ги разтворете леко,ама не напълно, намажете първия блат отвътре и го завийте на изправено руло, което намажете отвън, а около него навийте другия блат. В основата на тортата навийте двете 8 см ленти , за да постигнете трапецовидната форма и отгоре намажете обилно с крем. Поръсете със смлените ядки и украсете пожелание. В случая аз използвах плодовете от маминото вишнево сладко, които се оказаха перфектната комбинация с крема мока.

Няма коментари: