Translate

събота, 20 юли 2013 г.

Телешки кюфтенца с босилеков сос

За кюфтенцата:
-1 кг кайма телешка
-2 филии бял хляб
-2 яйца
-1 глава настърган лук
-2 с.л. кисело мляко
-1 щипка сода бикарбонат
-сол
-черен пипер
-чубрица




За соса:
-2 глави настърган лук
-2 скилидки пресован чесън
-3 с.л. доматено пюре
-2с.л. кетчуп
-сол
-черен пипер
-1 щипка мащерка
-3 щипки босилек
-2с.л. брашно




Омесете каймата, оформете кюфтенца, оваляйте ги в брашно и ги изпържете в сгорещена мазнина. Наредете ги в тава, сложете го в сгорещена фурна, пригответе соса на котлон, залейте кюфтенцата и ги запечете. Преди да поднесете поръсете със ситно нарязан магданоз.




Няма коментари: