Translate

неделя, 21 юли 2013 г.

Крем Маскарпоне

Необходими Продукти
  • маскарпоне - 300 г
  • яйца - 3 броя
  • захар - 3 с.л.
  • 3 с.л. вино Марсала

Приготвяне на Крем Маскарпоне

Разделете жълтъците от белтъците.

Разбийте белтъците до твърд сняг за около 10 минути, като може да прибавите малко сол за по-лесното им стягане.

Жълтъците разбийте със захарта, докато се получи гъст, побелял крем.

Започнете да смесвате жълтъците с белтъчената смес като бъркате леко до получаване на гладка смес. Разбъркването става с дървена шпатула или с миксер на най-ниска степен, за да не спаднат белтъците. Малко по малко добавяйте и маскарпонете, като не спирате да бъркате. Най-накрая се слага и виното Марсала.

Крем Маскарпоне е традиционен за приготвянето на тирамису и други италиански сладкиши, но може да се сервира самостоятелно, гарниран с бишкоти, плодове и др.

Няма коментари: