Translate

понеделник, 15 юли 2013 г.

Капрезе

Капрезе е традиционаа италианска лека закуска, разновидност на антипасто. Включва в себе си домат, моцарела, зехтин и босилек. Названието на тази закуска идва от остров Капри.
Благодарение на червено-бяло-зеления цвят (цветовете на националния флаг на Италия), капрезе става едно от националните блюда на Италия.

Капрезе лесно се приготвя — в кръг се нареждат резени домат, върху които е поставен кръг качествено сирене моцарела (класическата рецепта изисква моцарела от биволско мляко, най-добре сорт „Биволско сърце“) и върху му лист босилек. Цялото се поръсва със сол и черен пипер, залива се с малко зехтин и се сервира.
С капрезе се поднася задължително пресно изпечен хляб 

Няма коментари: